VIRTA

VIRTA – onnistutaan yrittämällä!

 

Siikajoella ei vain yritetä, täällä myös onnistutaan!

VIRTA on kaikkien Siikajoella toimivien yrittäjien äänitorvi sekä viestintäkanava. Pääpaikkana on Ruukin Yrityspuisto Oy. 

Alkujaan VIRTA toimi hankkeena vuosina 2020–2021, jonka avulla tuotiin Siikajoella toimivia yrittäjiä esille yrittäjätarinoiden siivittämänä. Tarinat edelleenkin eri kanavilla jatkuvat, otathan ne seurantaan! Tärkeää on pitää yrittäjyyttä esillä, sekä hyödyntää paikallisia palveluita, jotta kunta säilyy elinvoimaisena.

Siikajoella onnistutaan yrittämällä!

Tule mukaan matkalle!

Siikajoella toimivat yrittäjät yhdessä kuuluvat sekä näkyvät some-kanavissa, tule mukaan:

Yrittäjyys – alueen virtakytkin

VIRTA nimi syntyi seuraavista ajatuksista: toimimme virran varrella ja aina tarvitaan virtaa, toisinaan lisävirtaa. Käyttäjätunnus @virtakytkin viestittää yrittäjyyden tärkeydestä alueen elinvoimalle: yrittäjyys pitää elinvoimaista aluetta yllä. Yrittäjyys jos sammuu, silloin ei lisävirtakaan auta. Siikajoella tehdään asioita ratkaisukeskeisesti, yhteistyössä, aktiivisesti osallistumalla sekä hyvässä hengessä, ilman uhkakuvia. Yhteistyössä on voimaa!  

Onnistutaan yrittämällä -slogani on lyhennys Siikajoen kunnanjohtajan Pertti Severinkankaan lausumasta: Siikajoella ei vain yritetä, täällä myös onnistutaan.

VIRTA-logo kuvastaa alueen elinkeinon säilyyvyyden kannalta pistettä i:n päälle. Yrittäjät pärjäävät ilman kuntaa, mutta kunta ei pärjää ilman yrittäjiä. Edellinen lause on myös suvereenisti lainattu kunnanjohtajalta. 

Kiitos, onnistutaan yrittämällä!

Menneisyyden tarinaa

VIRTA-hanke toimi yrittäjyyden äänitorvena, jonka kaiku kuului yli kuntarajojen. Hanke ei ollut yksittäisen yrityksen menekinedistämiseen tarkoitettu, vaan sillä julkituotiin alueen yrittäjyyttä yleisesti yrittäjätarinoilla. Hanke näki päivänvalon 1.1.2020 ja päättyi 30.11.2021. Hanketta hallinnoi Ruukin Yrityspuisto Oy.

Tässä vielä nippelitietoa hankkeen ajalta:

  • 68 yrittäjätarinaa kirjoitettu
  • 86 yrittäjää mukana
  • 96 yritystä mukana
  • 11 videota on kuvattu
  • 9 podcastia nauhoitettu
  • YouTube-kanavalla on julkaistu 11 yrittäjyydestä kertovaa videota Virta-hankkeen aikana, videotuotannon toteutti varmalla otteella Videcam Oy 
  • Podcastissa Virta & Siikkis yhteistyössä paikallislehti Siikajokilaakson kanssa löytyy 9 rupattelutuokiota paikallisten yrittäjien kanssa.

VIRTA-podcast


YHTEISTÖKUMPPANIT

Yrittäjyydessä tarvitaan yhteistyökumppaneita ja niitä alueelta löytyy! 

 

Lisätietoja mielellään antaa:

Kirsi Kivioja
Kehityspäällikkö

050 346 1069
kirsi@ryp.fi

 

VIRTA - onnistutaan yrittämällä!

@virtakytkin

#virtakytkin #onnistutaanyrittämällä #yrittäjät #siikajoki